Byd vinteren velkommen med hyggelig havebelysning

Når dagene så småt begynder at vende og det bliver mørkere og mørkere, er der ikke noget mere hyggeligt end at pynte haven med hyggelig belysning. For nogle mennesker hører hyggelig havebelysning kun til i nogle få uger omkring jul, men hvorfor begrænse sig til nogle få uger, bare fordi det er jul? De mørke vintermåneder varer længere en blot nogle få uger omkring jul, så man kan lige så godt gøre det lidt hyggeligt med belysning i haven. Det kan gøres på forskellige måder og det kan du læse mere om lige her.

Havelamper med solceller

En af de nemmeste måder at pynte haven med hyggelig belysning er med solcellelamper. Lamperne får strøm gennem dagen via lyset og kan dermed lyse op om aftenen. Der findes mange former for solcellelamper og de findes i alle mulige fine designs. Hvis man vil bruge dem om vinteren, skal man holde sig fra de helt billige modeller. De får ofte ikke energi nok med det sparsomme lys, der er i løbet af dagen om vinteren. De lidt dyrere modeller kan derimod sagtens få energi nok.

Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for hvordan solcellelamper kan se ud. De kan ligne helt almindelige lamper, men de kan også have form som dyr, blomster og alt muligt andet. Det er derfor en god måde at pynte haven lidt ekstra på. De giver et hyggeligt lys, samtidig med at de pynter så fint. På den måde slår man faktisk to fluer med et smæk. Lamperne varierer meget i pris, men det kan ofte godt betale sig at holde sig væk fra de helt billige modeller, da disse ofte ikke holder ret længe.

Hyggelig julebelysning

Mange husstande har tradition for at pynte med lyskæder, når julen nærmer sig. Mange tager dem derefter ned, når julen er overstået. Det fortsætter dog med at være mørkt langt ind i januar og februar, så hvorfor ikke lade kæderne hænge og sprede lidt hygge og glæde i længere tid?

Der findes mange former for kæder. Du kan få net, som du nemt ligger over buske og træer. Du kan også få lange kæder, hvor du selv kan styre hvordan de sættes op. Kæderne varierer desuden i forhold til pærerne. Det bedste er at købe kæder med LED pærer. De er ofte lidt dyrere, men de sparer derimod også mere på strømmen og holder længere.

din-have-om-vinteren