Fugle i haven

Ønsker du at få mere fugleliv i haven? I så fald skal du ikke tøve med at komme i gang med at forbedre dine muligheder for at tiltrække nye fugle til. Det behøves nemlig på ingen måde at være svært at gøre haven mere attraktiv for fugleliv. Det gælder bare om at følge et par gode råd og gøre en lille indsats for at optimere forholdene i haven. Der kommer trods alt næppe nye fugle på besøg, hvis man ikke gør en smule for det. Start i det små og invester for eksempel i et fuglehus eller et foderbræt. Sådanne ting kan erhverves ganske billigt og skal blot fyldes op med frisk foder i ny og næ. Det er til enhver tid en god idé at lokke fugle til med noget spiseligt. Særligt om vinteren, hvor sneen i skovbunden kan skjule store dele af den tilgængelige føde.

Gør din have til et hjem for fugle

For at fugle skal have lyst til at opholde sig i din have, skal der være de rette forudsætninger for at leve et godt og trygt liv. Derfor bør du tænke på, hvad der ellers er vigtigt i en fugls liv udover tilstrækkelig med næring. Her kommer man særligt ikke uden om, at der bør være en form for vandkilde i haven. Det kan være et fuglebad, et springvand eller en simpel spandfuld vand. Det vigtigste er blot, at fuglene har en mulighed for at få slukket tørsten. Dernæst bør du sørge for, at din have ikke fremstår farlig eller risikabel at færdes i. Hvis du har kæledyr såsom hunde eller katte, er det derfor med garanti en dårlig idé at lade dem rende rundt i haven hele tiden.

Opnå et spændende og mangfoldigt fugleliv

Hvis du har et ønske om at se massere af forskellige former for fugle i haven, er der god grund til at være optimistisk. Der kan nemlig dukke lidt af hvert op, og du skal derfor holde godt øje med dine bevingede gæster. I Danmark har du netop mulighed for at tiltrække en lang række af spændende og flotte arter til.  Solsorte, gråspurve, musvitter og bogfinker er nogle af de mest gængse gengangere. Andre fuglearter såsom rødhalse og blåmejser ses ligeledes hyppigt af danske haveejere. Du kan derfor sagtens få en hel del spændende oplevelser i haven. Det gælder bare om at komme i gang med forberedelserne.

fugle-i-din-have