Derfor skal du bruge opmærkning og advarselsskilte

Enhver byggeplads eller elinstallation, hvor der ikke er opmærket med enten klistermærker eller advarselsskilte er en tikkende bombe! Når du har med strøm og høje spændinger at gøre, så er det essentielt, at der bliver taget en række forbehold i form af sikkerhedsskilte eller påbudstavler. Der findes mange forskellige former for opmærkning, som har hver deres formål herunder bl.a. krympemærker, kabelmærker, tavleskilte, manillamærker, polyester etiketter, laminat mærker, sikkerhedsskilte, stålopmærkning, ledningsmærker, pictogrammer med advarsel osv.
Jeg vil prøve herunder og gennemgå nogle af de forskellige typer.

Krympemærker

Krympemærker kan printes og er lette at sætte på fx kabler, og kan ligeledes holde i hårde miljøer med temperaturer svingende fra -30 grader til +125 grader. Det er fordelagtigt at få opmærket kabler eller ledninger, så du får styr på kabelsamlingerne. På den måde kan du i tilfælde af fremtidige reparationsopgaver mm. lettere identificere de ledninger, som du skal tilgå. Disse former for ledningsmærker kan købes på endeløs liner, hvilket gør påsætningen af dem lettere og hurtigere.

Kabelmærker

Almindelige kabelmærker er endnu mere fleksible ift. ledning- og kabelmærkning. De er nemlig designet i et specielt PUR materiale, som gør det muligt at fjerne og montere mærket meget hurtigt. Mærkaterne kan også købes som fare, påbud eller advarselsmærker, og behøver ikke nødvendigvis at være farvekoder, logoer eller lignende.

Tavleskilte

Et tavleskilt er en erstatning for graverede skilte, og kan derfor spare dig for en del omkostninger. Selvom en tavleskilt ikke er graveret, så har det stadig en stærk holdbarhed i hårde miljøer, fordi de er lavet ud fra polyester med en stærk overflade. Tavleskiltene bliver typisk brugt af virksomheder som advarselsskilt, påbudstavle eller sikkerhedsskilt.

Polyesteretiketter

Polyesteretiketter er gode til termal transfer printning i barske miljøer om nødvendigt. De bruges typisk til opmærkning af panelerne på sikkerheds- og påbudstavler. Denne etiket udmærker sig ved gruppetavler i større installationer pga. dets fleksibilitet og holdbarhed. Polyester er IKKE velegnet til ledning- og kabelmærkning.

Stålopmærkning

Til stål kræver det en lidt mere hårdfør opmærkning, og heldigvis er der materialer lavet specielt til stålopmærkning, som samtidig er simpelt og fleksibelt at anvende. Det er typisk offshore- og kemikalieindustrien, der har brug for denne type opmærkning.

Her kan du købe industriel opmærkning

En af Danmarks førende leverandør af industriel opmærkning er Cabicon.com. På deres BTB webshop finder du et stort udvalg af kabelmærker, ledningsmærker, manillamærker, stålmærker, advarselsskilte, påbudstavler og sikkerhedsskilte, som kan bruges i alle slags industrier. Deres skilte, mærkater og tavler er nemlig af høj kvalitet og kan klare belastning fra yderst hårde miljøer. På deres site finder du ligeledes el-tekniske produkter såsom krympeflex, kabelsko, måleinstrumenter og meget andet. Som erhvervsdrivende giver det god mening at finde en stabil samarbejdspartner, hvor du kan købe ind i større mængder. Udover en tæt dialog og hurtig levering, så er der også penge at spare kontra at handle ved et traditionelt byggemarked.